Saturday, June 30, 2007

Lacul Constance (sau Bodensee)

Aproape de St Gallen, la 18 minute cu trenul, se afla localitatea Rorschach, de pe malul lacului Constance (mai cunoscut de nemti ca Bodensee, din care pleaca spre mai departe Rinul). Initial intelesesem ca e cel mai mare lac din Europa, dar se pare ca e devansat cu cativa km2 de catre Lacurile Balaton (primul) si Geneva. Localitatea Rorschach se scrie la fel ca numele testului cu cerneala folosit in psihiatrie; dar se pare ca numele lui vine de fapt de la inventator, si el nascut pe aproape, la Zurich.

In ziua de dupa conferinta m-am dus deci sa vad lacul si natura elvetiana. Si ca sa imi parasesc morga docta :-) imprumutata de pe Wikipedia, mai bine uitati-va la niste poze de pe lac: o apa albastra, linistita, cu rate la mal si multe vaporase si vele in larg, survolat de avioane de agrement si chiar un dirijabil.










De la Rorschach poti urca cu un tren de munte rosu pana in localitate Heiden, la 800 de metri. Dupa doar 20 de minute, vezi lacul de sus si te afli in mijlocul unui orasel linistit, prins intre pasuni si paduri, cu miros de iarba cosita si albine nu prea amenintatoare. Si aici, vacute multe si zgomote de talangi! O plimbare tare relaxanta, care m-a facut sa inteleg de ce Elvetia e o tara plina de turisti varstnici, veniti la reabilitari, spa-uri si alte forme de reintinerire

Iar zmeura de Elevetia e atat de mare si dulce! Deci ceva fantastic tot am descoperit acolo!









No comments: