Thursday, December 21, 2006

Louvre-ul din Leuven





Unii stiu, dar nu multi, ca locul unde muncesc eu se numeste Louvre. Se afla in spitalul Universitar Gasthuisberg, si este sediul Centrului de Imagistica Medicala de aici, din care face parte grupul de imagistica cardiaca.


Locul in sine este extrem de nou, a fost inaugurat in aprilie 2006. Initial au vrut sa ii faca un acoperis sub forma de piramida de sticla, la fel ca la Louvre. Fiind prea costisitor, s-au multumit cu un cub de sticla, dar numele i-a ramas acelasi. Daca ne uitam bine, cu burlanele astea seamana un pic si cu Centrul Pompidou. Oricum, se vede ca flamanzii au totusi nostalgia Parisului!

E un loc aseptic, poate parea rece in poze, dar este perfect gandit pentru munca eficienta. Calculatoare, lumina alba, masina de cafea care este esentiala supravieturii neuronilor pentru cercetare, acces internet la totul si orice. Si partea calda a lucrurilor, suntem toti impreuna, pentru cand avem timp sa povestim sau sa mergem la masa. asta e locul si biroul unde lucrez atunci cand nu fac ecografii. Si acestia sunt o parte din colegii din povestile mele, si din alte poze, deja cunoscuti pana acum, nu?




No comments: