Saturday, August 01, 2009

vara in Bucuresti

Incredibil! In primele zile in care stiam ca urmeaza 3 saptamani de Bucuresti in fata calculatorului, pentru a scrie stiinta, a face stiinta, a sintetiza stiinta (how cool!), credeam ca ma va innebuni caldura si plictiseala!
Ei bine, lucrurile se arata cu totul altfel: abia vara Bucurestiul devine interesant, plin de viata normala, linistit in acelasi timp (traffic-wise), si plin de ... chestii! mai ales seara cand se face racoare si oricum te doare spatele de la atata stat la laptop!

De exemplu, ieri am descoperit Gradina Verona (in spate la Carturesti), cu stropitorile ei care te racoresc, si mai ales cu limonada Verona, botezata de noi mentolada, fiindca menta e cea care schimba tot gustul, si e absolut delicioasa!

Acu' 3 zile am descoperit cinema-ul de la MTR (puteti sa primit si programul prin newsletter daca va abonati la http://www.muzeultaranuluiroman.ro/. Am vazut un film frantuzesc "Comme une image" , un nou Agnes Jaoui si Jean-Pierre Bacri, cu toata atmosfera aceea intello interiorizata usor aroganta frantuzeasca.

Iar daca vreti sa mancati ceva bun ca si cum ati fi in vacanta la Bran-Moeciu sau in alte locuri umbroase, mergeti in WE la Targul Taranului (vezi detalii la http://www.muzeultaranuluiroman.ro/index.php?page=acasa&link=52) sa cumperi branza cu chimen, cu busuioc, cas afumat, miere, paine cu cartofi si chiar niste legume, plus un super serbet de lamaie sau de menta. Iar la iesire un buchet mare de orice fel de flori de la Piata de Flori Cosbuc de vis-a-vis!

Plus recomandam quiche-le cu spanac de la Chez Paul, iar ca hipercalorigen patiseria cu ciocolata si amande tot de acolo pe care ne-a adus-o Ilincuta sa ne ingrase!

Si tot asa...
Deci, traiasca vacanta de vara in Bucuresti!

No comments: